hagedoornvlinderBioBlitz is een gratis activiteit waarbij iedereen die interesse heeft in natuur op excursie kan. Op vrijdag 5 juli kun je in de Nieuwe Driemanspolder samen met ecologen Nick en Pieter van Habitus kijken welke soorten er in de Nieuwe Driemanspolder voorkomen.

Iedereen kan mee doen, want je hebt geen specialistische kennis nodig van dieren of planten. De excursie is voor wat oudere kinderen en volwassenen, maar onder begeleiding mogen jongere kinderen ook meezoeken.
In de voorgaande edities van BioBlitz zijn ontzettend veel mooie soorten ontdekt. Onder andere een Ruisvoorn, een Grote Keizer Libel, een Bruine Graswants, de Akkersnelloper, de Bolle Duinslak en een Klein Wilgenhaantje. Zoek ze maar eens op internet! Het zijn allemaal soorten waarvan je in eerste instantie denkt: ‘daar heb ik nog nooit van gehoord!’ En toch kun je deze en zoveel andere soorten tegenkomen tijdens een BioBlitz. Erg leerzaam dus!


Middagprogramma

Na de opening om 13.00 uur gaan groepjes het gebied in op zoek naar de verschillende soorten, mogelijk vinden ze soorten die nog niet eerder waargenomen zijn. De grootste kansen liggen bij de kleine beestjes, zoals spinnen, kevers, nachtvlinders, pissebedden en slakken. Je kan ook meegaan met de excursie die wordt georganiseerd. Zo start om 15.00 uur een visexcursie waarbij deelnemers met het schepnet op zoek gaan naar het onderwaterleven in de plas.

Avondprogramma

Het avondprogramma start om 21:30 uur met een rondje vleermuizen luisteren. Daarna worden nachtvlinders bekeken met een wit doek en een felle lamp! Dit trekt allerlei insecten aan, waardoor ze goed te bekijken zijn.
Mocht het weer niet meezitten, dan gaat deze avondexcursie niet door. Voor actuele informatie zie de website: https://vermeulengroep.com/nieuwe-driemanspolder/

Locatie, tijden en aanmelden

Aanmelden voor de dag of een excursie kan door een email te sturen aan Jessiër van Laar op emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname is gratis.
De opening en de middagexcursie starten vanaf de parkeerplaats naast de camping (De Drie Morgen), bij de oranje keet van de Vermeulen Groep. De avondexcursie start bij de openbare parkeerplaats naast Restaurant ‘de Witte Raaf’.
Adres Camping de Drie Morgen: Leidschendamseweg 3, 2716 MA Zoetermeer
Adres Restaurant de Witte Raaf: Voorweg 173, 2716 NJ Zoetermeer

Alle leuke vakantie activiteiten vind je ook op onze vakantie agenda! vakantie-agenda

-advertenties-

-goede doel-