Op 10 juli is door het Hoogheemraadschap Rijnland het startsein gegeven voor de aanleg van een open watergang aan de noordkant van het Westerpark, die bij moet gaan dragen aan de verbetering van de waterkwaliteit in Zoetermeer en zodat niet al het ‘vuile’ water richting de Zoetermeerse Plas stroomt.

Een gezonde waterkwaliteit is namelijk goud waard voor de mens. Daarom hebben de Gemeente Zoetermeer en het Hoogheemraadschap van Rijnland de handen ineengeslagen om de waterkwaliteit in de Zoetermeerse Plas en het stedelijke gebied te verbeteren. Dat doen ze door slechte waterkwaliteit bij de bron aan te pakken. De aanleg van deze nieuwe open watergang is een van de maatregelen die worden genomen om de stroomrichting van het water in Zoetermeer te veranderen.

 chaffour  wethouder Marijke

In aanwezigheid van wethouder Marijke van der Meer gaf Hoogheemraad Hans Schouffoer, met het zetten van de eerste spade in de grond, het officiële startsein voor de werkzaamheden in het Westerpark als onderdeel van het project: ‘Ons Blauwe Goud’.

Het graven van meer open water zorgt voor een betere doorstroming en verbinding tussen waterpartijen, waardoor de Zoetermeerse plas kan worden ontlast van stedelijk water en er ook lokaal een verbetering in de waterkwaliteit en leefgebieden voor planten en dieren wordt verwacht.anja

Kijk voor meer informatie op www.onsblauwegoud.nl. Het werk dat uitgevoerd wordt door aannemer KWS zal naar verwachting tot en met februari 2025 duren. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Tijdens sommige fases zijn ruiter-, fiets- en voetpaden afgesloten. Hiervoor worden omleidingen ingesteld.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-