image 1Ieder jaar stelt Monuta een gift beschikbaar voor initiatieven en projecten die een positieve bijdrage leveren aan de fase voor, tijdens en na het afscheid van een dierbare. Dit keer was er een gift van 500 euro voor Little one 3D, die beeldjes maakt van sterrenkindjes.

Dit initiatief is één van de ‘Gebaren van Monuta’ die de organisatie via haar medewerkers jaarlijks beschikbaar stelt. Mireille Antonisse, hospitality medewerker en Anne van der Zee, uitvaartverzorgster Zoetermeer, lichten toe: “Het is zo belangrijk dat we naar elkaar en onze omgeving omkijken.”

Little one 3D print ontving van Monuta de cheque van 500 euro zodat eigenaresse Jennefer de Bruin meer zichtbaarheid kan geven aan het maken van beeldjes van sterrenkindjes. Jennefer de Bruin is erg dankbaar voor deze steun. “Vanuit mijn achtergrond als gespecialiseerd verpleegkundige op de verloskundige afdeling, heb ik jarenlange ervaring met het verzorgen van sterrenkindjes. Ik heb de impact gezien die een stilgeboorte heeft op ouders. image 2Vanuit deze ervaringen ben ik begonnen met het maken van sterrenbeeldjes, een tastbare herinnering die ouders kunnen koesteren. Sterrenbeeldjes zijn blijvende herinneringen van een eigen kindje, gemaakt op ware grootte of verkleind. Met behulp van een 3D-scanner kunnen wij het kindje scannen zonder schadelijke gevolgen. Vervolgens wordt het geprint met een 3D-printer en met de hand, in ons eigen atelier, naar wens afgewerkt. Graag wil ik deze gift gaan gebruiken om meer bekendheid te gaan creëren voor onze sterrenbeeldjes want wij vinden dat alle ouders van sterrenkindjes dit tastbare en persoonlijke aandenken aan hun allermooiste sterrenkindje verdienen”.

Foto boven: namens Monuta overhandigt Mireille de cheque aan Jennefer van Little one 3D print. 

Foto onder: Sterrenbeeldje gemaakt van Benjamin. Deze foto is met toestemming van de ouders geplaatst.

Foto’s: ©Monuta 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-