EenzaamVan 26 september tot en met 2 oktober 2024 is het weer de Week tegen de eenzaamheid. Er zijn honderden activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen, verbinding staat centraal en iedereen kan meedoen door het organiseren of bezoeken van een activiteit.

Heb je zelf te maken met eenzaamheidsgevoelens? Een kleine stap kan het verschil maken. Je kunt proberen nieuwe contacten aan te gaan of je bestaande contacten te verbeteren. Voor de een is dit makkelijker dan voor een ander. Een eerste stap zetten kan ook best spannend zijn en kwetsbaar voelen. Het is een kwestie van volhouden en vaak meerdere stappen zetten – tot je de juiste stap gevonden hebt. Om jouw eenzame gevoel een plek te geven kan het helpen als je meer weet over het onderwerp. Neem eens een kijkje op Eenzaam.nl. Daar vind je ervaringsverhalen, informatie en activiteiten om eenzaamheid te doorbreken.

Als je vermoedt dat iemand in je omgeving zich eenzaam voelt, dan kan een klein gebaar het verschil maken. Betreft het bijvoorbeeld een familielid, vriend of buurtgenoot? Dan is het fijn om diegene weer op weg te helpen. Dat kan al heel simpel: spreek diegene aan en vraag hoe het ermee gaat zonder over eenzaamheid te beginnen. Dat is namelijk een best lastig onderwerp om over te praten. Misschien kan dat later, maar het hoeft niet. Nodig iemand uit om erop uit te gaan voor een kopje koffie of ga zelf op bezoek. Of doe samen een klusje en maak daarbij een praatje; dat kan overal over gaan.

Op https://www.eentegeneenzaamheid.nl/week-tegen-eenzaamheid/ kun je alles lezen over de Week tegen Eenzaamheid en kun je allerlei initiatieven en ideeën vinden. Met elkaar kan van de Week tegen Eenzaamheid weer een succes gemaakt worden.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-