IMG 2833 copyAfgelopen weekend viel bij veel inwoners van Zoetermeer eindelijk de langverwachte brief met de vrijkaartjes voor het nieuwe zwembad De Watergeus door de brievenbus. In de brief staat per ingeschreven bewoner van het adres een unieke code en uitleg hoe deze te gebruiken. 

Volgens de gemeente had de exploitant van het zwembad wat meer tijd nodig om het systeem, waar 120.000 kaartjes gereserveerd moeten kunnen worden, goed en veilig in te richten. Daarnaast moet rekening worden gehouden met het borgen van de privacy bij het uitnodigen van alle inwoners. Inmiddels zijn de eerste brieven dit weekend bezorgd en de verwachting is dat de rest deze week bezorgd zal worden.

In de brief wordt duidelijk dat de gemeente niet zoals eerst werd gecommuniceerd elk huishouden 4 gratis vrijkaartjes geeft, maar heeft gekozen voor het geven van 1 kaartje per ingeschreven persoon op het woonadres. De codes voor de vrijkaartjes zijn niet persoonsgebonden, je kunt ze dus weggeven. Op verschillende vraag en aanbod groepen op facebook zijn al veel oproepen gedaan.

De gemeente laat weten: ”We hebben naar een dienstverlenende oplossing IMG 2834gezocht om het de inwoners zo makkelijk mogelijk te maken. Nu krijgen alle inwoners van Zoetermeer gelijk de juiste hoeveelheid kaartjes ipv vier en kunnen ze gelijk reserveren en zwemmen. Het extra aanvragen van kaartjes en daarop wachten is niet meer nodig.”

Sommige lezers op onze social media zijn minder blij met deze beslissing. Zo zegt Luna, die op 4 kaartjes had gerekend: “Ik wilde met mijn nichtjes gezellig gaan zwemmen. Ik ga echt niet alleen.”

Unieke codes

In de brief staan unieke codes waarmee een datum kan worden gereserveerd. Reserveren is noodzakelijk om grote drukte te voorkomen en veiligheid te kunnen garanderen. De codes zijn niet persoonsgebonden en kunnen aan iemand anders doorgegeven worden. Bij het reserveren met de code blijkt dat er alleen gekozen kan worden voor het tijdstip van 12:00 tot 18:00, het vrijzwemmen. 

De gemeente laat weten dat de keus daarvoor samen met het zwembad is genomen. ”We willen niet dat de doelgroepen die zwemmen op specifieke uren overspoeld worden met bezoekers."

Een medewerker van zwembad De Watergeus: “De vrijkaartjes zijn alleen voor het vrijzwemmen van 12:00 tot 18:00 en NIET te gebruiken voor het banenzwemmen in de ochtend of de lessen in de avond. 

De kaartjes zijn geldig tot april 2025. Zo heeft iedereen die nu op vakantie is of de drukte in de zomervakantie wil vermijden nog ruim de tijd om kennis te maken met het nieuwe zwembad en de faciliteiten.

Voor meer informatie kun je kijken op de website: Gratis zwemmen zwembad De Watergeus | Gemeente Zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-