IMG 2838 copyEen deel van de cursisten die de taallessen van Piëzo voor inburgering Z-route (zelfredzaamheid) volgen wil ook in de zomervakantie extra Nederlandse taallessen. Zij nemen deel aan de zomerschool bij Piëzo. Het thema van de zomerschool is vrije tijd. De vragen die aan bod komen horen bij dit thema.

De cursisten hebben een rondleiding gekregen bij de expositie "Veelbelovend" bij kunstgarage Franx. De cursisten waren enthousiast over wat zij te zien en te horen kregen. Tijdens deze excursie hebben ze zelf mogen ervaren hoe het is om een expositie in de vrije tijd te bezoeken. Bij kunstgarage Franx is er steeds een wisselend aanbod aan exposities en je kunt er zo binnenlopen tijdens de openingstijden. De komende weken gaan de cursisten van de zomerschool zelf ook aan de slag met o.a. muziek, tekenen en schilderen. Door het bekijken van de kunst in de kunstgarage Franx, hebben ze hiervoor veel inspiratie opgedaan.

Zelfredzaamheidsroute

Piëzo voert in Zoetermeer de Zelfredzaamheidsroute (Z-route) van de inburgering uit. De Z-route is voor inburgeraars, die moeite hebben met het leren van een nieuwe taal en beperkt zelfredzaam zijn. Het gaat veelal om mensen die in hun land van herkomst weinig of geen scholing hebben gehad of een lage leerbaarheid hebben. Voor de Z-route is een verplichting voor statushouders tot het volgen van 800 uur Nederlandse taalles verzorgd door een NT2-docent. De taallessen zijn praktisch van aard. Ook volgt een statushouder 750 uur participatie-activiteiten. 

Meehelpen?

Wil je bijdragen om de cursisten te helpen met de Nederlandse taal? Dan kan je je aanmelden als taalvrijwilliger of wil je eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Nicoline Schol, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-28851365.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-