IMG 2857 copyHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Platdakloos? Jammer.

Peter Koelewijn had ooit een hit die zelfs meer dan één keerhit was. Maar als het aan het dakenteam ligt, mag hij het overdoen, maar dan met een ander voorzetsel. Het dak op. Overigens wat ook zou kunnen gelden voor jouw schoonfamilie maar daar gaan we het maar niet over hebben.

Zoetermeer mag het dak op, platweg gezegd. Kleur bekennen voor wie ergens op, naast of misschien wel onder zijn huis een plat dak heeft. Ik heb het vaak over die tegel in de tuin, nou, grijp je kans. Gebruik je platte dak om water op te vangen én vast te houden. Het isoleert ook nog een beetje. Een paar bad eendjes en kijk eens hoe de buurt opvogelt. Dan ben je voortaan van het blauwe dak. Mag je nog op drinken ook. Of je plaats zonnecollectoren. Dan ben je van het gele dak. Wat je ook kunt doen is er een terras van maken. Binnenkort burendag, zeg je dag tegen je buren en zet er wat speakers neer met een BBQ. Lekker uit je dak gaan. Overlast gegarandeerd. Scheelt je in ieder geval uitnodigingen sturen. En dan de groenen links van ons. Vol gooien die daken met biodiversiteit. De bij erbij, vlindertje, krekeltje, lieveheerbeestje en het is ook nog eens goed tegen hittestress. Je mag je voortaan groen dak noemen. We staan er toch maar weer gekleurd op straks in ons pseudo-stadje. Met dank aan het dakenteam. 

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-