IMG 2886 copyAl meer dan 20 jaar wordt er jaarlijks een uitstapje georganiseerd voor de bewoners van Makoréhout in Rokkeveen. Waren het eerst fietstochtjes, boottochtjes of museumbezoeken, dit keer was het een sportieve aangelegenheid bij de Jeu de Boules club. Op zondag 11 augustus genoten de bewoners van een gezellige dag vol sportiviteit en lekker eten.

Na een enthousiaste uitleg van clinictrainer Frans Roos gingen de bewoners van Makoréhout zelf aan de slag. Er werden drie wedstrijden gespeeld, waarbij iedereen met veel plezier deelnam. Uiteindelijk ging het team Carpay er met de wisselbeker vandoor, tot groot enthousiasme van alle deelnemers.

Ter ere van de dag zijn er speciale teamshirts gekocht voor de Jeu de Boules teams. Eén bewoner verraste de groep door op de mouwen van alle shirts een logo te ontwerpen en te drukken. De verrassing was groot en het enthousiasme nog groter toen iedereen de shirts met trots aantrok.

Afsluiting met een gezellige barbecue

De dag werd afgesloten met een heerlijke barbecue bij het appartement van Makoréhout. Ook bewoners die niet aan het Jeu de Boules toernooi hadden deelgenomen, voegden zich bij de barbecue. Zo waren er uiteindelijk, op een enkeling na, 24 bewoners aanwezig. Het was een uitstekende gelegenheid om elkaar in een gezellige en informele sfeer te ontmoeten, buiten de gebruikelijke ontmoetingsplekken zoals de lift of brievenbus.

Het uitstapje werd mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidiebijdrage van de gemeente. Het jaarlijkse uitstapje bleek weer een groot succes te zijn, waarbij het sociale contact tussen de bewoners van Makoréhout op een leuke en ontspannen manier werd versterkt.Kortom, een fantastische dag voor iedereen, waarin sportiviteit en gezelligheid centraal stonden. De bewoners kijken nu al uit naar het volgende uitstapje, benieuwd naar welke verrassingen de organisatoren volgend jaar in petto hebben.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-