BuurBijenLintHet BuurtBijenLint is een wandeling van ongeveer 4,8 kilometer tussen boomgaard De Hof van Seghwaert en Buurttuin De Zoete Aarde.  De wandeling neemt je mee langs groene plekjes, parken en oude waterwegen die deze wijken rijk zijn. Maar vooral neemt deze route je mee langs heel veel bijenhotels.

De route is in 2019 aangelegd door samen met buurtbewoners stukjes adoptiegroen in de woonwijken te adopteren en te onderhouden. Vrijwilligers van zowel de Zoete Aarde als De Hof van Seghwaert hebben het initiatief genomen om meer bij-vriendelijke plekken in de wijk aan te gaan leggen. Buurtbewoners werden gevraagd een stukje adoptiegroen langs de route te adopteren en te helpen bij de aanplant en de verzorging van bloemen en struiken die veel voedsel voor bijen leveren. Ook maken ze plekjes waar bijen goed kunnen overleven.

Bijen zijn belangrijk!

Wist je dat wilde bijen de belangrijkste bijen zijn in ons ecosysteem? De bijenpopulatie is de laatste jaren dramatisch gedaald. Dit heeft effect op ons allemaal: maar liefst driekwart van de landbouwproducten is afhankelijk van bestuiving. Het is daarom belangrijk dat de bijen blijven bestaan.

Meer informatie, en een linkje naar een kaartje met de route vind je hier.

Foto: Pixabay

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-