IMG 20240813 WA0004In de nachten van 23, 24 en 25 augustus vindt er iets speciaals plaats. Het is dan de Nacht van de Vleermuis. Nu de jongen groot zijn, begint voor de vleermuizen het feest in het bos. Nog even genieten van de nazomer en dik worden voor de winterslaap.


Vleermuizen hebben een jaarcyclus waarin ze steeds andere eisen gaan stellen aan hun omgeving. Nu, in het najaar willen ze veel insecten, maar ook boomholtes of holtes in huizen waar ze met elkaar kunnen chillen. Straks, als de winterslaap komt, zoeken ze weer een andere plek en voor de kraamtijd ook weer iets anders. Onze stad biedt gelukkig al die gelegenheden wel. Daarom zijn vleermuizen graag in onze buurt. En als tegenprestatie voorkomen ze voor ons dat insecten een plaag kunnen vormen.

Wie meer wil weten over onze gevleerde vrienden is welkom bij de excursie van de Vrienden van de Plas van Poot. De Vrienden verzamelen zaterdag 24 augustus om 20:00 uur bij de parkeerplaats voor ‘Dutch water dreams’ het van Tuyllpark, van der Hagenstraat 5, Zoetermeer. Zoek naar de blauwe camperbus. De geschatte eindtijd is rond 22:00 uur. Wie meer wil weten over de Vrienden van de Plas van Poot kan kijken op www.plasvanpoot.nl  Wie meer wil weten over vleermuizen kan kijken op www.vleermuis.net 

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-