Pr fotobril nieuw levenGa je een nieuwe bril kopen? De Lionsclub De Meerbloem Zoetermeer is een inzamelactie gestart waar je je oude bril kunt inleveren. Waarom? Je kunt er wereldwijd veel arme mensen mee helpen!  Er zijn miljoenen mensen over de hele wereld met een verminderd gezichtsvermogen.

Daarnaast hebben ze ook moeilijk of geen toegang tot oogzorg, het is voor hen onmogelijk hun gezichtsvermogen terug te krijgen. Het doneren van een oude bril die je in een la hebt liggen, kost je niets en kan het leven van iemand anders veel beter maken. Naast het helpen van mensen, ruim je ook nog eens je huis op.

“De oude brillen inleveren kan bij een aantal opticiens in Zoetermeer, maar heb je er een aantal liggen dat komen we ze graag ophalen. Stuur dan even een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.”, geeft de Lionsclub De Meerbloem aan.

Zodra je de bril hebt gedoneerd, zal de Lionsorganisatie deze beoordelen, schoonmaken en eventueel repareren. Je oude bril wordt dan gekoppeld aan iemand die ze nodig heeft in Afrika. Via ziekenhuizen en medische posten ter plaatse wordt, na een goede oogmeting, gezorgd dat de brillen aan die mensen gegeven worden, die zich deze luxe niet kunnen veroorloven. “Het is een heel dankbaar doel. Fantastisch om mensen op deze manier weer goed te laten zien. De ‘oude’ bril moet uiteraard wel in goede staat zijn, een kapotte bril wordt niet geaccepteerd”, aldus de Lionsclub. Zowel brillen voor ver weg (de zogeheten min-glazen) als voor dichtbij (leesbrillen met plus sterkte) kunnen worden ingeleverd.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-