groepsfotoJong Perspectief heeft het vakantiemaatjes project afgelopen vrijdag afgesloten bij de Roofvogelboerderij in Berkel en Rodenrijs. Wat vonden de kinderen het spannend, er zijn weer heel wat grenzen verlegd en angsten overwonnen in de middag- en avondshow.

Dankzij het team van Jong Perspectief en vele vrijwilligers hebben meer dan 50 kinderen en jongeren uit Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland een geweldige zomer gehad. Ze hebben heel wat te vertellen op hun eerste schooldag.

 DSC9854Jong Perspectief ziet een groeiende vraag naar vakantiemaatjes. Er worden elk jaar meer kinderen voor dit project aangemeld die behoefte hebben aan aandacht en structuur tijdens de zomerperiode. De redenen zijn divers, zoals bijvoorbeeld kinderen die zelf niet op vakantie kunnen, kinderen uit gezinnen waar veel aandacht naar een broertje of zusje gaat wegens ziekte of beperking. Of kinderen waarvan één van de ouders onlangs is overleden en er veel op het gezin afkomt. Naast dat het kind door de één op één aandacht groeit door de activiteiten, wordt het gezin tegelijkertijd ontlast.

De vrijwilligers zijn van onschatbare waarde in deze situaties en verzonnen de leukste uitstapjes. In de appgroep met alle vakantiemaatjes werden deze gedeeld en het was een feest om die te lezen. Het team van Jong Perspectief kan tevreden terugkijken op de zomerperiode met mooie matches. Of zij nu in vakantiestand gaan? Integendeel, over een paar weken starten er weer trainingen voor nieuwe maatjes en mentoren. Wil jij ook het verschil maken in het leven van een kind? Meld je dan aan en je ontvangt een uitnodiging voor één van de trainingen. Meer informatie is te vinden op www.jongperspectief.nl

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-