Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Busje komt zo.

De Ouderenbus Palet WelzijnEr staat een wat oudere dame achter de rollator langs de kant van de weg. Mismoedig is haar blik gericht op haar polshorloge en gaat vervolgens verwachtingsvol richting eind van de straat. En of de zon bis uitstraalt, ze herhaalt dit gedrag met enige regelmaat. Fijn dat er remmen zijn, althans als je ze regelmatig gebruikt. Niet iedereen kent het gebruik ervan. Maar dat terzijde. Binnenkort de week van de eenzaamheid en dat in gedachten zorgt ervoor dat mijn fiets -nog een ouderwetse vetverbrander- gierend en piepend tot stilstand komt voor de uitgestalde rollator. Domme actie want het mens schrikt zich het lazarus, haar handen kleuren wit van het plotseling sterk omklemmen van de handvatten, om vervolgens bijna haar kunstgebit uit te spugen door mij toe te schreeuwen: “hij is echt van mij.” Ik scheer me te weinig blijkbaar en dat zorgt waarschijnlijk voor mijn uiterlijk van een rollatordief. “Maar mevrouw, u staat hier maar en misschien kan ik u helpen.”
“Welnee man, ik sta hier te wachten op de nieuwe dienstregeling voor de Ouderenbus. Maar waarschijnlijk ben ik te vroeg.”

 

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-