20240902 48779Veronique Frinking, de nieuwe wethouder die Ingeborg ter Laak vervangt, heeft maandagochtend het startsein gegeven voor de nieuwe dienstregeling van de Ouderenbus. De Ouderenbus stopt voortaan ook in Oosterheem, een wens van veel oudere inwoners uit die wijk.

 20240902 48772  20240902 48769

20240902 48784Bij InZet Oosterheem verzamelden de ouderen zich om een ritje te maken met de nieuwe busdienst. De Ouderenbus startte een aantal jaar geleden met 1 buslijn in Rokkeveen, maar is inmiddels flink uitgebreid. Ouderen of mensen met een mobiliteitsprobleem kunnen met de bus bijvoorbeeld naar het Centrum van Zoetermeer, het ziekenhuis, kringloopwinkels en winkelcentra. Hier zijn nu nog 5 haltes in Oosterheem bijgekomen, onder meer in Winkelcentrum Oosterheem.

Wijkwethouder Veronique Frinking reed het eerste rondje mee met de nieuwe dienstregeling. Frinking: “Het is fijn dat het nu makkelijker wordt om ergens heen te gaan voor ouderen. Dat is goed voor de onafhankelijkheid van mensen en goed om mensen te ontmoeten en te genieten van een uitje”.

De Ouderenbus wordt gereden door vele vrijwilligers, die hieraan meewerken als chauffeur of in de organisatie. Kaartjes voor de Ouderenbus kunnen worden gekocht in de vorm van een strippenkaart bij de InZet locaties van Palet Welzijn. Met een Regiotaxipas kunt u gratis ook gebruikmaken van de Ouderenbus.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-