Once Upon a Now Foto Catherine Terpstra copyDeze maand is er een intrigerende fotografie-expositie te zien bij kunstgarage Franx. In ‘Once Upon a Now’ maken diverse Berlijnse fotografen van tunnel19 dat wat vergeten, verborgen of onbegrepen is weer zichtbaar vanuit een hedendaagse blik.

Afgelopen zaterdag openden de fotografen hun expositie feestelijk voor het belangstellende publiek. In de expositie ‘Once Upon a Now’ kun je je laten verrassen door fascinerende fotografie en vernieuwende inzichten. Elke fotograaf brengt weer een ander verband tussen vroeger en nu in beeld. Er zijn werken te zien van Jörg Dedering, Martin Kesting, David Varnhold en Lars Wagner.

Opening Foto Richard Jetten 2Hoewel de fotografen van tunnel19 uit Berlijn komen, kijkt ‘Once Upon a Now’ ook over de grenzen heen. Sylvia Zirden neemt het publiek mee naar Dubai, waar het traditionele kamelenracen inmiddels met hypermoderne technieken worden gehouden. In de zwartwit foto’s zie je onder meer hoe de kamelen worden aangestuurd door robotjockeys waarvan de zwepen op afstand worden bestuurd.

Maar ook de nationale grenzen zelf worden bevraagd. Wie de foto’s van Berlijns fotograaf Mireille van der Moga en Nederlandse kunstenaar Tineke van Veen bekijkt, voelt hoe de grenscontroletechnieken nog altijd aanwezig zijn - de bezoekers kunnen zelfs hun vingerafdruk achterlaten. Het zet het publiek aanOnce Upon a Now Catherine Terpstra het denken.

De expositie ‘Once Upon a Now’ is tot en met zondag 29 september te zien bij kunstgarage Franx (Vlamingstraat 1). Je bent van dinsdag tot en met zondag van harte welkom tussen 11:00 en 17:00 uur. De toegang is vrij. Wie zin heeft om over de expositie te schrijven, kan meedoen met een Schrijfavonturen Schrijfcafé op 6 en 20 september. Op Open Monumentendag (14 en 15 september) is er naast de expositie nog meer te ontdekken: Franx neemt je mee naar het bouwproces van de voormalige autogarage van vroeger naar de kunstgarage die het nu is. Fotograaf Richard Jetten laat zijn reportage zien van de renovatie van het pand en is beide dagen aanwezig tussen 14:00 en 16:00 uur om zijn beelden toe te lichten. Kijk voor meer informatie op de agenda op www.kunstgaragefranx.nl.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-