ZoetermeerPasDe vernieuwde Zoetermeerpas staat in de startblokken en wordt vanaf januari 2025 ingevoerd. De nieuwe leverancier voor de pas is Groupcard Commercial. Vanaf medio november 2024 kunnen inwoners al een nieuwe pas aanvragen voor het jaar 2025.

De kaart is in eerste instantie een minimapas, zoals het nu ook al is, maar is klaar voor een doorontwikkeling naar een brede stadspas voor alle inwoners. In de raad is al eerder gesproken over een brede stadspas, zo’n pas is bestemd voor alle inwoners van de stad ongeacht het inkomen. Voor inwoners in de minima is de pas gratis en andere inwoners kunnen de pas dan aanschaffen tegen een bepaalde prijs. Op de pas kunnen diverse organisaties kortingen en/of aantrekkelijke aanbiedingen geven. Als de raad besluit om de brede stadspas in te voeren, kan dit zonder nieuwe aanbesteding geregeld worden.

De overeenkomst met Groupcard Commercial is voor maximaal 8 jaar, met na elke twee jaar de optie om te verlengen of op te zeggen. De kosten van de stadspas zijn € 1.589.000,- (2025-2032) voor onder meer de nieuwe applicatie, de nieuwe koppelingen, het beheer, het aanbodmanagement, de communicatie en de marketing.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-