Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Fietspad ‘de Dorpstraat’.

fietsen dorpsstraat verboden Laten we eerlijk zijn, je mist elke opvoeding als je fietst op plaatsen waar het verboden dan wel ongewenst is. Zoals bijvoorbeeld de Dorpstraat in Zoetermeer. Al zijn de borden nog zo onduidelijk, wonend in Zoetermeer weet je best wel dat je op bepaalde tijden daar niet mag fietsen. Mits je geen opvoeding hebt genoten, nog last hebt van te veel puistjes, straatmasogist, voetgangerhater, kleuterterrorist, heel erg lui of über-egoïst bent of liegen in je karakter zit en zegt dat je vergeten bent af te stappen, ja dan mag je fietsen in de Dorpstraat. Euh…mag? Dat eigenlijk niet, je doet het gewoon. Schijt aan alles. Handhaven heeft geen zin, want als je alle eigenschappen hebt die net genoemd zijn, wat kan jou dan alle wel opgevoede mensen schelen.
Straffen heeft ook geen zin. Daarom heb ik wel een tip voor de winkeliers voordat ze een actie op gaan zetten door punaises te gaan strooien. Laat elke fietsende fietser stoppen en geef ze een beloning die ze met twee handen moeten vasthouden. En een cursus lopen voor beginners.

 

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-