De vrijwillige koks van Piëzo maken creatieve gerechten met de onverkochte producten van Dirk en voorkomen daarmee voedselverspilling fotograaf Leon KoppenolDe vrijwillige koks van Piëzo weten wel raad met de onverkochte producten van Dirk, waardoor de supermarkt ze niet hoeft weg te gooien. Het is voor de vrijwillige koks wel elke keer weer een verrassing wat ze op maandag van Dirk krijgen. Het varieert van groenten, fruit, vlees en ook ijs.

De vrijwillige koks gebruiken de producten om de gerechten van de buurtmaaltijden, in de sociale eetgelegenheden binnen Zoetermeer, mee aan te vullen.  Van hen wordt, sinds ze via Dirk deze producten krijgen, meer flexibiliteit en creativiteit gevraagd. “Het is afwachten wat er is en daar passen we onze recepten op aan”, aldus kok Piet. Alle vrijwillige koks hebben van de organisatie Voedselsurplus, die deze samenwerking tussen Piëzo en Dirk heeft opgezet, een training gehad hoe ze creatief kunnen koken met de gekregen producten.

Fotograaf: Leon Koppenol

Onderschrift foto: De vrijwillige koks van Piëzo maken creatieve gerechten met de onverkochte producten van Dirk en voorkomen daarmee voedselverspilling

Wist je dat je Zoetermeer Actief ook kan volgen op WhatsApp? WhatsApp kanalen is nieuw en zorgt voor snelle, korte updates van het nieuws op je telefoon.  Klik op https://whatsapp.com/channel/0029Vag09wT7j6gFD52foS1I  om Zoetermeer Actief Nieuws te volgen op Whatsapp!

-advertenties-

-goede doel-