De politie heeft woensdag 11 september een hennepkwekerij aan de Engelandlaan opgerold en de hoofdbewoner aangehouden. Het hennepteam van Politie Haaglanden onderzoekt geregeld diverse locaties waarvan het vermoeden bestaat dat er een hennepkwekerij aanwezig zou kunnen zijn. 


hennepkwekerij engelandlaanIn de woning gelegen aan de Engelandlaan werd een hennepkwekerij aangetroffen welke was ingericht voor +/- 160 planten. De kwekerij werd, na overleg met de officier van justitie, geruimd en de spullen die erbij gebruikt worden zijn vernietigd. 

De woning is door netwerkbeheer Stedin afgesloten van het elektra/gas omdat er ook sprake was van diefstal van stroom. Stedin heeft aangifte gedaan van de stroomdiefstal. De hoofdbewoner werd aangehouden en is naar het politiebureau overgebracht. De verdachte werd gehoord en zal zich op een later tijdstip moeten verantwoorden tegenover de rechter. Het hennepteam doet verder onderzoek in deze zaak.

Het kweken van hennep is illegaal en gevaarlijk, er kan gemakkelijk brand ontstaan door de slechte apparatuur of stroomdiefstal. Achter de kwekerijen gaan vaak criminele organisaties schuil. Zoetermeer pakt deze organisaties, maar ook thuistelers hard aan.

Het is daarom belangrijk dat u altijd een melding doet als u een vermoeden heeft van een hennepkwekerij bij u in de buurt.
Hoe doet u een melding van een hennepkwekerij?
U kunt een melding doen bij de politie via:
112 (heterdaad situaties)
0900-8844 (wel politie geen spoed)
0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)

Foto: Politie Zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-