Attitude_-Azzurro_concertOp zondag 13 oktober 2024 vindt de allereerste editie van het Korenfestival Zingend Zoetermeer plaats in het Stadstheater. Deze dag biedt een uniek podium aan koren uit Zoetermeer die zich gezamenlijk presenteren aan het publiek. Maar liefst 10 geselecteerde koren hebben de kans om hun zangtalent te tonen.

Het programma bestaat uit een gratis middagprogramma en een avondshow, die wordt gepresenteerd door de bekende EO-presenator Bert van Leeuwen.

"We zijn enorm trots om met meer dan 350 zangers en zangeressen weer een grootschalig korenfestival in de stad te organiseren,” aldus Sven Ruggenberg, die als Cultuurmakelaar het initiatief nam voor dit project. Producent Gerard Zijlstra van Greg & Baud Productions vertelt: "Het wordt een prachtig spektakel met een divers muzikaal aanbod. We bieden de koren van Zoetermeer de kans om na de coronacrisis weer op het grootste podium van de stad op te treden!” John van Santen, van Operettevereniging Cantiamo, voegt toe: "Dit festival is de ideale manier om Zoetermeer muzikaal op de kaart te zetten. Er zijn ruim 45 koren actief in onze stad. Zij verdienen een jaarlijkse plek in de culturele programmering.”

MiddagMarkt: Gratis optredens en gezellige sfeer

korenfestivalHet middagprogramma, dat van 12:30 tot 17:30 uur plaatsvindt, biedt bezoekers de kans om gratis te genieten van een breed scala aan optredens. Elk koor krijgt een half uur de tijd om zijn beste stukken ten gehore te brengen in de kleine of grote zaal van het Stadstheater. Deze optredens variëren van moderne popsongs tot klassieke koorstukken, waardoor er voor elke muziekliefhebber iets bijzonders te horen is.

Tijdens het middagprogramma kunnen bezoekers in de foyer terecht voor een gezellige middagmarkt, waar verschillende stands staan opgesteld. Hier kunnen geïnteresseerden kennismaken met de koorleden, meer leren over de verschillende koren en informatie krijgen over hoe ze zich kunnen aansluiten bij een koor.

AvondShow: Een spetterende show

Het hoogtepunt van het festival is de avondvoorstelling, die plaatsvindt van 20:00 tot 22:30 uur in de grote zaal van het Stadstheater. Tijdens deze voorstelling zullen alle deelnemende koren gezamenlijk optreden, wat zorgt voor een spectaculair en gevarieerd muzikaal programma. Met maar liefst 350 zingende Zoetermeerders op het podium, belooft het een onvergetelijke avond te worden. De presentatie van de avond ligt in handen van niemand minder dan Bert van Leeuwen, bekend van zijn werk als televisiepresentator.

Kaartverkoop gestart

De kaartverkoop voor de avondvoorstelling is inmiddels gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar voor slechts €7,50 per persoon. Dit bedrag is inclusief een pauzedrankje en garderobe. Het is aan te raden om snel tickets te reserveren, aangezien het festival naar verwachting snel uitverkocht zal zijn. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar via de kassa van het Stadstheater en ZingendZoetermeer.nl

Middagprogramma: Gratis toegang, 12:30-17:30 uur.
Avondvoorstelling: €7,50 per ticket, 20:00-22:30 uur

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-