Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Goede bedoelingen boek.

kinderen buiten spelen rennen freepikLaat kinderen doen. Deze week iets extra’s. Een boek onder de arm boordevol volzinnen weetjes en to-doetjes. Het is de bedoeling dat het boek gevuld gaat worden met allemaal vinkjes. Door onze zesdejaars school- en thuisbank zittende schermfanaten af te vinken. Gelukkig is het dan niet de bedoeling dat alleen maar deze bureaucratische vaardigheid nu al wordt geleerd. En je mag pas afvinken als je iets buiten opgelost, uitgevoerd of geleerd hebt. Zelfs kaartlezen zit in het pakket terwijl wij volwassen nog aan het leren zijn om op een scherm de weg kwijt te raken. De leerkracht heeft iets moois in handen en misschien dat hij, zij of het, deze week eens niet bezig is om alleen maar orde te houden aan dat goed in de suikers zittende toekomst. Alleen zal het begin van de les niet de meest eenvoudige zijn. Hoofdstuk 1: Het boek kan ook open. Maar eenmaal open, opent zich een wereld van ongekende mogelijkheden. Het lijkt erop dat eindelijk het onderwijs een uitdaging heeft. Helaas niet zelf door de leerling creatief verzonnen, maar toch. Alleen… voor een aantal lessen geldt dat het thuis ook gedragen wordt, anders is het leereffect nul, blijkt uit verschillende onderzoeken. Dat zal niet meevallen kijkend naar de cijfers van gestegen misdaad, de rotzooi naast de vuilcontainer, de suiker en vetconsumptie en scheldpartijen op Instagram. Dus ook hoog tijd voor zo’n boek voor ouders?

Adri Smits

Foto: Freepik

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-