kinderburgemeester 2

De twee burgemeesters van Zoetermeer

kinderburgemeester 1In juli 2024 werd bekend dat Steff Hoevers, een enthousiaste 9-jarige inwoner van Zoetermeer, voor het schooljaar 2024 -2025 kinderburgemeester wordt. Maandagavond 16 september werd Steff voor de raadsvergadering, officieel geïnstalleerd.

Steff mocht in de raadzaal plaatsnemen naast burgemeester Bezuijen, die hem de kinderburgemeesterketen omhing. De keten is speciaal ontworpen voor de Zoetermeerse kinderburgemeester en wordt nu voor het eerst gebruikt. Na het ondertekenen van de belofte door Steff en burgemeester Bezuijen is Steff Hoevers nu een heel schooljaar lang kinderburgemeester van Zoetermeer.

kinderburgemeester ketenSteff heeft het komende schooljaar een belangrijke rol bij diverse evenementen en activiteiten in Zoetermeer, zoals het Burgemeestersontbijt, de sinterklaasviering, lichtjesavond, het aansteken van de kerstboom, de nieuwjaarsreceptie, NL Doet, Koningsdag, de 4 mei herdenking, het bevrijdingsfestival, de avondvierdaagse en de Veteranenavond.

De kinderburgemeester is een initiatief om de zichtbaarheid van kinderen binnen Zoetermeer te vergroten en hun deelname aan burgerschapsonderwijs en kinderparticipatie te stimuleren. Een kinderburgemeester kan een mooie brug vormen tussen kinderen in de gemeente en de lokale politiek.

 

Film en Foto's: Leon Koppenol, meer foto's op: https://leonkoppenol.smugmug.com/2024/Zoetermeer-Actief/Be%C3%ABdiging-Jeugdburgemeester-Zoetermeer-17-sep-2024-

Wist je dat je Zoetermeer Actief ook kan volgen op WhatsApp? WhatsApp kanalen is nieuw en zorgt voor snelle, korte updates van het nieuws op je telefoon.  Klik op https://whatsapp.com/channel/0029Vag09wT7j6gFD52foS1I  om Zoetermeer Actief Nieuws te volgen op Whatsapp!

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-