Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: ’t Is een vluchteling zeker…

COA Open azc dag 28 09 2024 1Wat een mooi initiatief om tijdens de jaarlijkse burendag de goedwillende gastvrije Zoetermeerder kennis te laten maken met één van de oplossingen om Ter Apel te ontlasten.

Natuurlijk zijn er een paar inwoners in Zoetermeer die net als die paar villabewoners in bijvoorbeeld Bloemendaal, Rozendaal of ’t Gooi denken dat als je met het volume van obesitas hard genoeg schreeuwt, de hongerige vluchteling wel aan de grens blijft staan wachten tot deze terugvlucht naar zijn eigen bomkrater, huis zonder glas en dak of de ondergelopen paalwoning. En zo niet, ach, het grasveld naast het AZC in Ter Apel is groot genoeg om er een camping van te maken. Stel je voor dat de tuinman moet toezien hoe jouw gazon gebruikt gaat worden. Neen, dan maar Ter Apel, lekker ver weg.
Met gebrek aan woningen door oud regeringsbeleid en zeer goedkope buitenlandse arbeidskrachten, is het goed om eens te kijken hoe Zoetermeer een poging doet om vluchtelingen gevlucht voor geweld en\of onze liefde voor de Action, Primark of goedkoop vlees, een veilige, open en omgebouwde gevangenis krijgen.
Kom eens kennis maken op zaterdag 28 sept. met die vluchteling, zijn huisvesting, de mensen die de vluchteling laat kennismaken met onze gastvrijheid van Zoetermeer, onze cultuur en taal.
Laat zien dat Zoetermeer een kloppend stadshart heeft.

Adri Smits

https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/actueel/27539-ff-buurten-bij-het-azc

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-