historisch2Dit weekend, zaterdag 28 en zondag 29 september, staat het Festival Historisch Zoetermeer weer in het centrum van de stad. Het gratis toegankelijk festival biedt veel verschillende activiteiten, uit de 1000-jarige geschiedenis van de stad Zoetermeer.

Even rondkijken in het tentenkamp van rondreizende ridders, echt ‘Geuzenvoer’ eten bij een stalletje, of misschien wel traditioneel brood dat boven een barbecue aan een stok wordt gebakken. Op het grote middenterrein worden verschillende voorstellingen gehouden, zoals het riddertoernooi van The Knights of Camelot en de spectaculaire Vikingshow over Hagen van Soetermeer.

Muziek is er het hele weekend met optredens van o.a. Daridel, Plunder, Sassenachs, Cathinca & Gwendolyn. En ook de Historische markt is dit jaar weer present met kramen op het Marktplein en het Dobbe Eiland, vol met leuke souvenirs, ambachtelijk gemaakte kado's en lekker eten.

 

Geuzententoonstelling

Leer meer over de Geuzen en De Slag bij Zoetermeer op de tentoonstelling van het Stadsarchief en het Historisch Genootschap. Het is dit jaar 450 jaar geleden dat de Geuzen Leiden hebben ontzet en Zoetermeer speelde hier een belangrijke rol in.

Op de boekenmarkt kun je schrijvers op het gebied van historie en fantasy ontmoeten in de boekentent.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-