De oprichters van Stichting Maja Anjohuis hebben van de gemeente Zoetermeer een Chapeaubeeldje gekregen als dank voor hun inzet voor het ontmoetingspunt voor kankerpatiënten. Burgemeester Michel Bezuijen verraste Maja en Henk Neijssel met het speciale beeldje tijdens een ingelaste bestuursvergadering.

                               Penningmeester Rik Graafmans: “We hadden op woensdagochtend een extra bestuursvergadering gepland in Brasserie Vandaag in de Bouwhof, om Maja en Henk hier naartoe te lokken. Het was heel lastig om geheim te houden, maar ze hadden niets door, totdat ze in de brasserie familieleden en lotgenoten van het Inloophuis zagen zitten!”
Burgemeester Bezuijen bedankte het echtpaar voor al hun inzet en sprak zijn bewondering uit voor hun werk. “Ondanks hoge leeftijd en eigen ziekte heeft u zich met volle overgave ingezet om een warme en veilige plek te bieden voor kankerpatiënten in Zoetermeer. Na de diagnose kanker staat de wereld echt even op zijn kop, dat weet je even niet meer wat je moet doen. Het Maja Anjohuis biedt dan een plek waar lotgenoten met elkaar kunnen praten over twijfels, angsten, onzekerheid en gevoel van hoop. Dit was er niet in Zoetermeer, jullie hebben het van de grond af opgebouwd. Een fantastisch initiatief met workshops, inloopbijeenkomsten en activiteiten. Dat doet u niet alleen, maar samen met meerdere vrijwilligers die als bezoeker van het inloophuis zo geïnspireerd werden om mee te helpen.”

                                 


Maja en Henk waren compleet sprakeloos direct na het overhandigen van het Chapeau beeldje, maar al snel daarna bedankten zij alle vrijwilligers in de stichting die zich hard inzetten om hier een succes van te maken.

Het Maja Anjohuis biedt een wekelijkse inloopbijeenkomst voor (ex) kankerpatiënten op de locatie van InZet in Rokkeveen. Ook zijn er creatieve workshops, waar naast het creëren van mooie dingen ook veel gepraat en gelachen wordt.

De stichting is op dit moment op zoek naar een nieuwe vaste locatie om te kunnen uitbreiden.

Foto's: Leon Koppenol

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-