klokOp zondag 27 oktober 2024, om precies 03.00 uur 's nachts, gaat de wintertijd in. Dit betekent dat het weer tijd is om je klok te verzetten. Maar welke kant op? Moet de klok vooruit of achteruit? Er is een handig ezelsbruggetje waardoor je dit nooit meer hoeft op te zoeken.

Ezelsbruggetje zomer- en wintertijd

Het kan soms verwarrend zijn om te onthouden of de klok vooruit of achteruit moet worden gezet wanneer de wintertijd ingaat. Gelukkig is er een eenvoudig trucje dat je hierbij kan helpen. Vraag jezelf af welk seizoen het is en hoe dat seizoen in het Engels heet. De wintertijd gaat in tijdens de herfst. Herfst wordt in het Engels ‘Fall’ genoemd, wat betekent dat de klok een uur achteruitgaat. In de lente, ‘Spring’, springt de klok juist een uur vooruit. Eigenlijk zeg je het in het Nederlands ook al, in het najaar gaat de klok achteruit en in het voorjaar vooruit.

Dus, op zondag 27 oktober 2024, kun je een uur langer slapen, want de klok gaat van 03.00 uur terug naar 02.00 uur. Vergeet niet om al je klokken aan te passen!

Voortdurend discussiepunt

Elk jaar weer zorgt het verzetten van de klok voor veel discussie. Voor sommige mensen brengt dit zelfs fysiek ongemak met zich mee. Toch is er voorlopig geen sprake van dat de zomer- en wintertijd worden afgeschaft. Dus, voorlopig blijven we twee keer per jaar de klok verzetten

Wintertijd is echte tijd

Het was pas in 1977 dat werd besloten om de klok te verzetten, zodat we beter synchroon zouden lopen met het krieken van de dag en het vallen van de avond. De zomertijd werd ingevoerd om energie te besparen. Dus, als je je afvraagt wat de ‘echte’ tijd is, dan is dat de wintertijd.

Wist je dat je Zoetermeer Actief ook kan volgen op WhatsApp? WhatsApp kanalen is nieuw en zorgt voor snelle, korte updates van het nieuws op je telefoon.  Klik op https://whatsapp.com/channel/0029Vag09wT7j6gFD52foS1I  om Zoetermeer Actief Nieuws te volgen op Whatsapp!

-advertenties-

-goede doel-