20241004 4916020241004 49163Jan Slagter heeft op vrijdag 4 oktober, Nationale Ouderendag, voorgelezen voor ouderen in Café MAX in het Stadhuis-Forum. Op de Nationale Voorleeslunch voor ouderen lezen bekende en onbekende Nederlanders op meer dan 200 locaties voor in zorginstellingen, buurthuizen en bibliotheken.


De ouderen konden in Café MAX luisteren naar het speciaal voor deze gelegenheid geschreven verhaal van Wim Daniëls: Ome Sjef en tante Greet. Het Café MAX zat vol met luisteraars, die na het voorlezen getrakteerd werden op een lunch.
Het verhaal is ook te volgen via de televisie, op NPO 1 en NPO 2. Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren.

Voorleeslunchverhaal in braille

Bibliotheekservice Passend Lezen draagt de Nationale Voorleeslunch een warm hart toe. Als geen ander weten zij hoe nieuws, informatie en verhalen mensen uit hun isolement kunnen halen. Voorlezen, zelf lezen en genieten van verhalen moet voor iedereen mogelijk zijn, daarom is het Nationale Voorleeslunchverhaal ook beschikbaar in gesproken vorm en braille.

Wist je dat je Zoetermeer Actief ook kan volgen op WhatsApp? WhatsApp kanalen is nieuw en zorgt voor snelle, korte updates van het nieuws op je telefoon.  Klik op https://whatsapp.com/channel/0029Vag09wT7j6gFD52foS1I  om Zoetermeer Actief Nieuws te volgen op Whatsapp!

-advertenties-

-goede doel-