20240924 49130

Carolien van Eerde en Christian Angeles van de Zoetermeerse Uitdaging

De Zoetermeerse Uitdaging gaat deze herfst weer van start met een nieuw bestuur en veel enthousiasme. Carolien van Eerde, manager van de Zoetermeerse Uitdaging: “We zijn nu echt nog aan het opstarten en netwerken, maar hebben ook al een heel leuk project: de laatste pluk!”.

De Zoetermeerse Uitdaging is een stichting, 7 jaar geleden opgericht in het bijzijn van koning Willem-Alexander. De organisatie heeft ten doel op te treden als matchmaker tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Matches kunnen materialen, kennis en kunde en handjes betreffen die uitgeruild worden met gesloten beurzen tussen bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Samen met bestuursleden Christian Angeles en Leon de Haan zet zij zich in om leuke matches te maken en stichtingen een handje te helpen.

Carolien van Eerde: “We gaan nu eerst de organisatie op orde brengen en de matchgroep uitbreiden. We hebben allemaal een groot netwerk en willen dit inzetten om te verbinden. We willen laten zien dat we iets kunnen toevoegen aan Zoetermeer!” Zo is er een match om voorlezers te zoeken voor de Voorleesexpress en wordt er hulp geboden bij het maken van een website aan een organisatie die dit zelf niet kan.

Netwerken

Netwerken is het sleutelwoord binnen de Zoetermeerse Uitdaging, maatschappelijk betrokken ondernemers worden zo in contact gebracht met organisaties die hulp nodig hebben. Christian Angeles: “We willen ook een netwerkbijeenkomst gaan organiseren, waarbij vraag en aanbod ter plekke bij elkaar komt. Een soort beursvloer met ondernemers die willen helpen en organisaties die hulp nodig hebben.”

 laatste pluk2  laatste pluk

De Laatste Pluk

Samen met de Haagse Uitdaging gingen dinsdag 1 oktober 20 mensen vanuit Zoetermeer op pad om appels te plukken voor de voedselbanken. Het gaat om appels die voor de teler niet meer rendabel zijn om te laten plukken en deze vallen dan op de grond en verrotten. Met een bus reden de Zoetermeerse vrijwilligers naar Enspijk in Brabant om te helpen de appels te plukken. Door deze laatste pluk wordt verspilling tegengegaan. Daarnaast is het goed voor de bomen als de appels worden geplukt, zodat ze het jaar daarop voldoende energie hebben voor de nieuwe oogst.


“We zijn blij met het resultaat van 7500 kg appels. Die komen nu mooi bij mensen terecht die appels en dus vitaminen zo goed kunnen gebruiken. Iedere geredde appel is er één, maar 7500 kg, dat is natuurlijk geweldig” aldus Carolien van Eerde.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-