Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: uitdaging, maak een match.

handdruk2Een uitdaging is vaak voor de avonturier. Het uiterste opzoeken. Daarom was ik ook verbaasd te lezen de er de Zoetermeerse uitdaging is. En nog verbaasder, maar wel met achting, dat er mensen zijn die stichtingen, verenigingen of andere maatschappelijke organisaties in relatie brengen met het bedrijfsleven met als uitdaging deze partijen te laten ontdekken dat ze iets voor elkaar kunnen betekenen.
Zoetermeer Actief lezend kwamen er onmiddellijk allerlei uitdagingen bij mij naar boven.
Dertien oktober is er het korenfestival, ik dacht, laat de boeren maar dorsen, de molen malen, de bakker bakken en wat we niet lusten kan naar de voedselbank. Maar koren bleek toch iets anders te zijn, namelijk groepen mensen die luidkeels uiting geven aan hun grote hobby te weten: gedoseerd een grote bek opzetten. Nou, uitdaging, maak een match. Dan kan een praktijk voor fysiotherapie wel de stemmen masseren, de apotheek dezelfde stemmen smeren, een bouwbedrijf de maat aangeven of een bedrijf voor echopeilingen de nagalm verzorgen. Of wat te denken van de fitness-spierenbundels die hulpbehoevenden de Mandelabrug opsjouwen, op hun beurt geholpen door het amfitaminelab ‘de verborgen kelderbox’, vervolgens met een fatbike van de lokaal opgevoerde fietsenmaker het spoor over en eenmaal levend aan de andere kant gekomen, abseilen al dan niet vastgemaakt met een touw van de Firma M. de Ruyter. Goede ontwikkeling, zo’n uitdaging en serieus werk ook, zo’n match zoeken.

Adri Smits

https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/actueel/27539-ff-buurten-bij-het-azc

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-