IMG 0820 Verbeterd NRFascinating Jazz bracht in het eerste concert na de zomervakantie op 6 oktober een prachtige ode aan de muziek van George Gershwin. Het trio van Rob van Bavel speelde verschillende nummers van componist Gershwin, die al op 38-jarige leeftijd overleed aan een hersentumor.

Gershwin wilde bekend worden als klassiek componist en er zijn veel bekende werken van hem uitgekomen die ook vandaag de dag nog vaak worden gespeeld. Werken als de Rhapsody in Blue – An American in Paris – zijn Pianoconcert in F, maar ook de opera Porgy & Bess met natuurlijk het onsterfelijke Summertime…. geven zijn professionaliteit aan.
Fascinating Jazz, die elke maand jazz concerten organiseert in Zoetermeer, heeft zijn naam te danken aan Gershwins bekende stuk Fascinating Rhythm.

Trio Rob van Bavel bestaat uit Rob van Bavel op piano, hij heeft diverse prijzen waaronder een Edison gewonnen, geeft masterclasses in binnen- en buitenland en begeleid ook weer bekende jazzmusici. Op gitaar speelt Vincent Koning, hij behoort tot de grote drie van Nederland. Op contrabas was Frans van Geest te beluisteren. Vincent en Frans hebben beide in het Metropole orkest gespeeld.

Meer foto’s vindt u op https://eu.zonerama.com/ZoetermeerJazz/Album/12150634
Foto’s: Ineke van der Sman en Ernst van Erkelens

Wist je dat je Zoetermeer Actief ook kan volgen op WhatsApp? WhatsApp kanalen is nieuw en zorgt voor snelle, korte updates van het nieuws op je telefoon.  Klik op https://whatsapp.com/channel/0029Vag09wT7j6gFD52foS1I  om Zoetermeer Actief Nieuws te volgen op Whatsapp!

-advertenties-

-goede doel-