66fbfef58c357In een Living Library blader je niet door boeken, maar ontmoet je bijzondere mensen met bijzondere verhalen, die je normaal gesproken niet zo snel tegenkomt. Zaterdag 12 oktober is het Nationaal Videogame Museum een Living Library en kun je de ‘levende boeken’ van alles vragen.

Voer een open en eerlijk gesprek met iemand met autisme, of een ex-gameverslaafde. Ontmoet een aseksueel persoon, een euthanasiearts, iemand met borderline, een eicel donor en nog véél meer interessante personen.

Je krijgt de kans om een open en eerlijk gesprek te voeren waarin alles gevraagd en besproken kan worden, zolang dit met respect gebeurt. Je stapt in de belevingswereld van een ander en stelt zo je eigen vooroordelen op de proef. Het doel is om bijzondere onderwerpen bespreekbaar te maken, en meer kennis erover te leren.

Medewerker van het museum Lidy de Leeuw is een levend boek bij dit evenement, zij kan je meer vertellen over aseksualiteit en gaat graag een gesprek aan over dit onderwerp. Zoals ze het zelf heel mooi verwoordt: “Aseksualiteit kent vele gradaties. Zo kan een aseksueel persoon er bijvoorbeeld voor kiezen om, ondanks de afwezigheid van seksuele aantrekkingskracht of verlangen, toch seksuele relaties aan te gaan met een eventuele partner.”

Living Library is gratis te bezoeken op 12 oktober van 13:00 – 16:30 uur in het Nationaal Videogame Museum. Dit jaar wordt de Living Library door de bibliotheek, het Nationaal Videogame Museum, gro-up en het COC Haaglanden georganiseerd.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-