ama gloriaSoroptimistclub Zoetermeer e.o. vertoont vrijdag 18 oktober in het CKC de film ‘Ama Gloria’. De opbrengst van de film is bestemd voor de goede doelen van de Soroptimistclub, waaronder nu het project ‘Vast en Verder Meiden’ in Seghwaert van het Leger des Heils.


Eliska Preussova, Soroptimistclub Zoetermeer e.o.: “Wij hebben deze film gekozen omdat het een mooi verhaal is, maar niet zonder onderliggende problematiek, waarmee veel vrouwen in verschillende landen mee te maken hebben. Voor ons is belangrijk dat we internationale goede doelen combineren met bijdrage aan initiatieven die dicht bij huis zijn net als het initiatief Vast en Verder meiden.”
Vast en Verder meiden is een project van het Leger des Heils en het biedt beschermd wonen en ondersteuning voor kwetsbare jonge vrouwen/meiden van 16 tot 24 jaar. Met als doel hen te helpen zelfstandig verder te kunnen. Binnen het programma van Vast en Verder wonen zij één tot twee jaar intern. In deze tijd leren ze onder andere sociale vaardigheden, woonvaardigheden en omgaan met allerlei problemen. Men zoekt gezamenlijk ook naar passende dagbesteding, zoals school of werk.

‘Ama Gloria’

De film van Marie Amachoukeli toont de zesjarige Cléo die tijdens een laatste zomer met haar nanny Gloria tot het besef komt dat niet alles om haar draait. De film ging in première op het Cannes Filmfestival als openingsfilm van de sectie La Semaine de la Critique en oogstte veel lof voor de jonge actrice Cléo.

Toegangskaarten zijn € 17,50 voor film met hapjes en een drankje in de pauze. Kaarten kunnen besteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na ontvangst mail wordt het banknummer gestuurd en na ontvangst betaling komen de entreebewijzen per mail. Op de avond zelf zullen lootjes worden verkocht. De trekking vindt diezelfde avond plaats.
Soroptimist International is een netwerk van vrouwen dat opkomt voor de verbetering van de positie van meisjes en vrouwen, wereldwijd. Soroptimist International is een NGO met vertegenwoordigers bij Unesco, Unicef, Ecosoc en diverse andere organisaties.


Vrijdag 18 oktober, 20.00 uur, CKC @ Partners, Leidsewallen 80

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-