Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Fietsbelprotest.

fietsbel pexelsWat heb ik nu weer aan mijn fiets hangen? Kan er eindelijk gebouwd worden op een postzegel ergens in Zoetermeer, is de daar geplande fietsenstalling niet meer gewenst. Fietsen spreiden over Zoetermeer gaat dus niet meer door. Op deze manier bouwt mijn fiets toch geen band op met het gemeentelijk beleid. Eerst wel, dan weer niet. Waar kan mijn fiets straks nog terecht als de opvang vol zit? Hoger bouwen gaat ook al niet door, wel breder. Er was ooit een Hollander die schijnt geschreeuwd te hebben: “dan maar de lucht in”. Die man eren? Ho maar. Ik weet het, dat was in België en daar vonden ze dat maar een blonde actie wat ik dan weer niet begrijp. Dus wel bouwen voor jongeren maar een ouwe fiets is dan plots minder belangrijk. Schandalig gewoon. Wij fietsen, wij willen de eerste bouwplannen terug. Beste fietsen, is het misschien een goed idee onze ventielen bij elkaar te steken en te gaan protesteren en vooral te procederen. Wat moet een fiets nu met een jongerenwoning, heb je als fiets toch niets aan. Die gasten liggen de hele dag op de bank te blowen en te gamen maar fietsen? Ho maar. Dus fietsen Zoetermeer, allemaal verzamelen. Ik heb mijn fiets al een trapper onder de riem gegeven en een bord gemaakt met de tekst: we gaan werken aan uw terugkeer.

Adri Smits

https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/actueel/27539-ff-buurten-bij-het-azc

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-