20240930 175409620 iOSDe Zoetermeerse Uitdaging heeft haar eerste match tot stand gebracht, na de doorstart dit voorjaar. Stichting JongSenioren Zoetermeer (JSZ) en Internetbureau DrsPee hebben elkaar gevonden. Zij zijn met elkaar in contact gekomen door bemiddeling van de matchmakersgroep van de Zoetermeerse Uitdaging.

In de matchmakersgroep zitten vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven met een groot netwerk in Zoetermeer. De eerste match werd uitbundig gevierd met koffie en taart. Aanwezig waren Martha Pelkman van DrsPee en bestuursleden van JongSenioren en Zoetermeerse Uitdaging.

JSZ was op zoek naar een WordPress-deskundige, die hen kan helpen bij hun vragen over de website. Internetbureau DrsPee van eigenaar Martha Pelkman gaat deze ondersteuning bieden en zorgt voor een stukje onderricht. Martha Pelkman is erg enthousiast over de match: “Ik kende Anja al van een cursus die ik gaf via de Stadsbibliotheek in Zoetermeer. Voor de zomer had ik haar ook al geholpen met iets voor de site, maar dat dit nu structureel is en ik daarmee ook mijn maatschappelijke steentje bijdraag, vind ik helemaal fantastisch.”

Voor Anja Lens, voorzitter van JSZ is dit een geweldige oplossing: “We zijn heel blij met de ondersteuning en expertise van Martha. We kijken er naar uit dat wij ook de kneepjes van het bijhouden van de website van Martha gaan leren, zodat we er zelf beter in worden.”

JSZ is een burgerinitiatief en wil andere jongsenioren bewust maken van de mogelijkheden die zij hebben en wat zij daar zelf aan kunnen doen om zo lang mogelijk en op een plezierige manier binnen de derde levensfase te blijven. De derde levensfase is de periode die start rond je pensioen en duurt voort zolang je vitaal en zelfstandig bent en niet afhankelijk van zorg.

Fotografie: Gerhard Jansen

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-