IMG 3120 copyVandaag werd het verdrietige nieuws bekend dat Tico Roozendaal, beter bekend als Meester Schoenmaker Tico, op 56-jarige leeftijd is overleden. Tico was een bekwame schoenmaker en een mentor voor veel jongeren in de stad. Zijn inzet voor de gemeenschap en zijn warme persoonlijkheid maakten hem tot een geliefde figuur.

Een man met een missie
Tico had een duidelijke missie: hij transformeerde het winkelcentrum waar zijn schoenmakerij gevestigd was van een ‘ghetto’, zoals hij het zelf noemde, naar een levendige plek waar mensen graag hun boodschappen deden. Hij nam tientallen jongeren die voor overlast zorgden onder zijn hoede en hielp hen weer op het rechte pad te komen. Zijn betrokkenheid en sociale inzet maakten hem tot een geliefde figuur in de gemeenschap.

Een begrip in Zoetermeer
In Zoetermeer was Tico een begrip. Zijn vrolijke glimlach en vakmanschap leverden hem niet alleen nationale, maar ook internationale erkenning op. Hij won diverse prijzen voor zijn ambachtelijke werk en was erkend lid van het Schoenmakers. Hij werd vorig jaar zelfs uitgenodigd bij premier Mark Rutte in het Torentje. Dat Tico erg geliefd was blijkt ook uit alle reacties op socialmedia waar mensen geschokt reageren en condoleances plaatsen.

Tomeloze inzet voor goede doelen
De in Willemstad (Curaçao) geboren Tico stond bekend om zijn tomeloze IMG 3119 copyinzet voor goede doelen. Hij poetste schoenen in verzorgingshuizen, repareerde schoenen voor mensen die afhankelijk waren van de Voedselbank en nam minderbedeelde kinderen mee naar de kermis.Elk jaar stonden er karren vol aardappels voor zijn deur die mensen die het hard konden gebruiken gratis een zak mochten meenemen.

Recordaantal stagiaires 
Dit jaar begeleidde Tico een recordaantal van 19 stagiaires in zijn schoenmakerijen. Scholen in de stad verwezen graag naar Tico’s schoenmakerij als een stageplek voor scholieren die moeite hadden om een plek te vinden.Tico gaf deze jongeren niet alleen een kans, maar ook hoop en een toekomstperspectief.

Familieman
Tico Roozendaal werd geboren in Willemstad, Curaçao, en verhuisde later naar Nederland. Hij was een familieman die zijn roots nooit vergat en regelmatig terugkeerde naar Curaçao om familie te bezoeken. Zijn liefde voor zijn geboorteland was duidelijk zichtbaar in zijn werk en zijn inzet voor de gemeenschap. Tico was getrouwd en had twee kinderen.

Tijdelijke sluiting van de winkels
De winkels van Tico zijn voorlopig gesloten. Een medewerker liet weten: “Vandaag gaan we wel open voor klanten die hun pakket en schoenen willen ophalen, maar er kan helaas niets meer worden gebracht.”Uit respect voor de privacy van de familie wordt de doodsoorzaak niet bekendgemaakt. De gemeenschap zal Tico herinneren als een sociale en betrokken man die altijd klaarstond voor anderen.

bron: ZFM

-advertenties-

-goede doel-