Dit jaar viert de Halloween Walk in Zoetermeer haar 10-jarig jubileum met een angstaanjagend en inclusief spektakel in het Stadshart. Naast de vele scary actors en griezelige zones is er een speciale toevoeging: de Mordor’s Menace Scarezone, compleet met een unieke Lord of the Rings rolstoel en rekwisieten.

 

Mordor’s Menace Scarezone
In deze Scarezone worden bezoekers geconfronteerd met angstaanjagende creaties uit de diepste krochten van Mordor. Voor degenen die op zoek zijn naar een extra dosis avontuur, is er de mogelijkheid om plaats te nemen in een speciale Lord of the Rings rolstoel. Deze rolstoel, compleet met verrijdbare rekwisieten en speciaal gemaakte accessoires die achter de rolstoel bevestigd kunnen worden en voorgetrokken, lijkt rechtstreeks uit de smederijen van Erebor te komen. Daarnaast is er een speciaal gemaakte rijbare draak en wordt er druk gebouwd aan een schedelberg voor het podium. Als kers op de taart komt ook The Eye of Sauron mee naar Halloweenstad. Stap in en trotseer de gevaren van Midden-aarde met de moed van een Hobbit en de vastberadenheid van een Dwerg.

 

Creatieve Brein Achter Your Wishes Creations

Deze unieke zone, inclusief 15 acteurs en dé speciale rolstoel, is mogelijk gemaakt door Your Wishes Creations. Het creatieve brein achter Your Wishes Creations is Patricia Bénard. Drie jaar geleden, terwijl Patricia al bezig was met het maken van rekwisieten, kwam ze een oude rolstoel tegen en besloot deze volledig te verbouwen in steampunk stijl. Patricia had al veel ervaring met het maken van rekwisieten door haar werk als creative director van fotoshoots, waar ze alles voor regelde. Ze nam de stoel mee naar een evenement waar ze een kraampje had, en werd overspoeld met positieve reacties van bezoekers, waaronder mensen met een beperking. Bezoekers konden met een kleine overstap plaatsnemen in de stoel en een gave foto maken in stijl. Patricia ontdekte dat mensen met een beperking niet zomaar hun rolstoel kunnen aanpassen, omdat deze na een tijd ongeschonden terug moet naar de verstrekker. Dit inspireerde haar om verder te gaan met het ontwerpen van unieke fantasy rolstoelen.

Thema Rolstoelen en Vrijwilligers

Inmiddels heeft Your Wishes Creations drie vaste thema rolstoelen: Lord of the Rings, Game of Thrones en Harry Potter. Daarnaast maken ze speciale thema stoelen en rekwisieten voor evenementen. Zo hebben ze bijvoorbeeld al Star Wars, Viking, Horror en Anime rolstoelen gemaakt. Patricia koopt zelf oude rolstoelen (hoe ouder hoe beter) en verbouwt deze samen met vrijwilligers. De benodigde materialen worden betaald met donaties en, indien nodig, uit Patricia’s eigen zak. Veel van de vrijwilligers waar Patricia mee samenwerkt, zijn mensen die ze heeft leren kennen op andere Halloween evenementen, waar ze zelf als scary actor aan meewerkt. Zo is er een samenwerking ontstaan tussen Patricia en de organisator van Hubertus Horror Halloween in Den Haag, waarbij vrijwilligers zich vaak inzetten voor beide organisaties. Hierdoor kan Patricia nu met 15 acteurs naar Zoetermeer komen.” Wat wij doen als groep is echt uniek in de wereld”, vertelt Patrica trots.

 

Unieke Creaties op Evenementen


IMG 3124 copy copyPatricia’s creaties zijn regelmatig te zien op evenementen zoals op verschillendeComic Cons, waar ze haar unieke ontwerpen toont. Ze is ook actief op sociale media, waar ze updates deelt over haar werk en aankomende evenementen. De rolstoel is uniek in Nederland en maakt dit jaar voor het eerst zijn opwachting op de Halloween Walk. Iedereen, ook zonder beperking, is welkom om plaats te nemen in de stoel en een onvergetelijke ervaring te beleven. Je kunt deze bijzondere creatie vinden op het Stadhuisplein, waar speciaal voor mensen met een rolstoel een op- en afrijramp is geplaatst.

Patricia helpt graag mensen die hun rolstoel willen aanpassen voor een themafeest of evenement met gratis brainstormsessies en adviezen. “Ik kan dan helemaal los in mijn fantasie,” zegt Patricia. Ze vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen en dat de gewone rolstoel geen prominente rol speelt op een foto.

 

IMG 4293Hoop op samenwerkingen

“Wij willen meer doen voor mensen met een beperking en missen aansluiting bij ziekenhuizen, speciaal onderwijs en ouderen. We kunnen stoelen maken in elk thema, zoals kerst, Pasen of Valentijn,” vertelt Patricia enthousiast. Een andere wens is het vinden van sponsoren voor spullen of diensten, zoals oude rolstoelen, hout, lijm of foam. Ook bedrijven die een stoel willen laten bouwen en hun naam eraan verbinden, zijn welkom. 

 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-