Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Jeugdvervoer gevloerd.

busschauffeur jeugdvervoerWat heeft Zoetermeer weer een mooi voorbeeld van hoe de marktwerking niet werkt. Jeugdvervoer uitbesteden, goed uitbesteed, dat zeker…niet. Een beetje goed gesitueerde Zoetermeerse burger zal zich daar niet druk over maken, want zijn of haar kind met een rugzakje wordt wel door de chauffeur met de limo bij de school afgezet. Maar vierhoog in de Zoetermeerse Bijlmer, waar een gezin van zes, ’s morgens ruzie maakt wie er met die ene fiets naar school moet. Waarom ruzie? Omdat het niet meevalt om met een fiets zonder enige versnelling en één rem voor, een rolstoel mee te moeten trekken. Ze hebben wel gebeld of het busje nu wel of niet rijdt, op tijd arriveert of weer te laat terugbrengt. Maar geen bereik en dan maar improviseren bij gebrek aan een limo.
Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het vervoer, kent een aantal problemen waardoor ze niet aan de afgesproken service kunnen voldoen. De gemeente zegt ‘foei’ en geeft een boete. Opgelost. Zou je denken.
Maar, wie is er eigenlijk echt (eind)verantwoordelijk voor de zorg dat kinderen met een bepaald rugzakje toch op school komen? Ik bedoel maar te zeggen, wie moet de boete krijgen?

Adri Smits

https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/actueel/27539-ff-buurten-bij-het-azc

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-