Foto vierde Greenteam conferentieGreenteam Zoetermeer organiseerde woensdag 16 oktober voor de vierde keer een conferentie over duurzaamheid. Greenteam Zoetermeer is een initiatief van Alfrink College, Erasmus College, Oranje Nassau College, Picasso Lyceum samen met DuurSamen Zoetermeer.

Jaarlijks maken de leerlingen op de conferentie plannen die zij uit willen gaan voeren. Het jaar erop evalueren zij deze plannen en bepalen zij de koers voor de toekomst.
Dit jaar was het ONC Parkdreef gastheer. Bijzonder was de deelname van leerlingen van vijf basisscholen: de Baanbreker, de Elzenhoek, de Springplank, de Tjalk en het Noorderlicht. Hun deelname was uniek en heel succesvol.

Lokaal Voedsel op en rond de school

De dag werd traditiegetrouw begeleid door de Afvalbutlers, een initiatief van het ‘Schoon is gewoon’ programma van de gemeente Zoetermeer. Keynote speaker Dieuwke Slump inspireerde de leerlingen door ze in gedachten mee te nemen naar hoe een eerlijke en duurzame wereld er uit kan zien. Young Innovators nam de leerlingen stapsgewijs mee in het formuleren van plannen om voedsel op en rondom scholen duurzamer te maken. Anja Hermanus-Schröder van Cooking for Life hielp de leerlingen bij het bereiden van een lokale en duurzame lunch en Winny Koelé van Wilde Kruidenwandeling nam de leerlingen mee op een tocht rondom de school om te onderzoeken welke planten en kruiden eetbaar en geneeskrachtig zijn. Na de lunch kwamen lokale ondernemers van de Hof van Seghwaert en Hazelland 10 en oud-leden van het Greenteam de leerlingen ondersteunen in het maken van hun plannen.

Wethouder Velzen sloot conferentie af

‘s Middags kwam Wethouder Bouke Velzen om te luisteren naar alle plannen en de conferentie met een bemoedigend woord af te sluiten. Leerlingen van het Praktijk College brachten daarna zelfgemaakte duurzame hapjes rond. Zo waren vele Zoetermeerse leerlingen samen actief rondom lokaal voedsel.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-