20241023 49261

Wethouder Velzen neemt samen met de kinderen de aftrap voor het nieuwe veld

De Playground Buytenwegh, beter bekend onder de naam blauwe plein, aan de Carry van Bruggenhove is geheel vernieuwd. De playground werd woensdagmiddag 23 oktober geopend door wethouder Velzen, samen met de Krajicek Foundation, de buurtsportcoaches en heel veel kinderen.

Bij de opening waren veel kinderen aanwezig, die mee konden doen met één van de clinics georganiseerd door de Krajicek Foundation en de buurtsportcoaches: BMX fietsen, 3x3 basketbal en voetbal. Wethouder Bouke Velzen: “Het is heel belangrijk dat er veilige veldjes in de wijk zijn waar kinderen kunnen spelen. Dit veld is heel populair in de buurt en wordt goed gebruikt, nu kunnen alle kinderen er weer veilig en fijn spelen en sporten.”

 20241023 49239  20241023 49244

Het blauwe plein werd zo’n 5 jaar geleden opgericht door de gemeente Zoetermeer in samenwerking met de Krajicek Foundation. Het wordt intensief gebruikt, door de scholen die rond het veld liggen en na schooltijd door vele kinderen uit de buurt. Het asfalt en de blauwe coating van het veldje vertoonden slijtage, waardoor het veld glad werd en er meer valpartijen waren.

De playground is nu verrijkt met een blauw kunstgrasveld, een stuk fijner voor de kinderen om op te spelen en te voetballen dan het harde asfalt. Ook zijn de stoepranden voor nog meer veiligheid verplaatst. In de oude situatie lagen de stoepranden binnen de hekken, waardoor gevaar bestond op struikelen of verstappen. Nu zijn de stoepranden achter de hekken geplaatst.

 20241023 49245  20241023 49254

Elke donderdagmiddag houden de buurtsportcoaches activiteiten op en rond het veld zodat kinderen zich sportief kunnen ontwikkelen en uitleven. De activiteiten zijn gratis en worden op donderdagmiddag gehouden van 14.30 tot 16.30 uur.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-