Vaste bakken in centrumNieuwe vaste plantenbakken zorgen ervoor dat het Stadshart ook buiten de zomermaanden groen blijft. De plantenbak bij het Promenadeplein heeft bovendien een rand gekregen om op te zitten. Zo kunnen bewoners en bezoekers van het Stadshart van Zoetermeer het hele jaar door genieten van meer groen.

Nu de winter voor de deur staat verdwijnen de tijdelijk geplaatste ‘hanging baskets’, bloembakken en bloempiramides. De kleurrijke bloemen hebben het Stadshart van Zoetermeer de afgelopen zomer flink wat sfeer gegeven en keren in april weer terug.
Wethouder Marijke van der Meer kijkt tevreden naar de vergroening: “De blijvende plantenbakken zijn niet alleen een mooie aanwinst voor het Stadshart zelf, maar dragen ook bij aan een altijd aantrekkelijke buitenruimte. De bakken bieden plekken waar mensen even kunnen uitrusten, ontspannen of van hun omgeving genieten. Dit past binnen onze bredere visie om de binnenstad groener, aantrekkelijker en aangenamer te maken voor iedereen.”

Er zijn in totaal twintig bakken geplaatst, 13 ronde vaste bakken, 6 antracietkleurige hoge bakken met palmbomen en één verplaatsbare bak.

Foto: Chris Lans

Wist je dat je Zoetermeer Actief ook kan volgen op WhatsApp? WhatsApp kanalen is nieuw en zorgt voor snelle, korte updates van het nieuws op je telefoon.  Klik op https://whatsapp.com/channel/0029Vag09wT7j6gFD52foS1I  om Zoetermeer Actief Nieuws te volgen op Whatsapp!

-advertenties-

-goede doel-