Prijsuitreiking fotowedstrijd ZoetermeerDe fotowedstrijd ‘Mijn Zoetermeerse lievelingsplek’ heeft vier winnaars opgeleverd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdagavond 24 oktober werden de prijswinnende fotografen en hun werk in de schijnwerpers gezet.

Wat typeert Zoetermeer volgens haar inwoners? Zoetermeer is een stad vol bijzondere plekken. Inwoners van alle leeftijden werden uitgenodigd om hun lievelingsplek op beeld vast te leggen door mee te doen aan een fotowedstrijd. De fotowedstrijd kende drie categorieën: Kom tot rust, Kom in actie en Jouw stad, aangevuld met een speciale publieksprijs voor de foto met de meeste likes op social media. Van groene parken tot het iconische stadsbeeld, de deelnemende foto’s legden het unieke karakter van Zoetermeer op mooie wijze vast.

Vier winnaars

De jury, onder leiding van wethouder Jan Iedema en vakfotograaf Sier Linthout van Foto Linthout, had de moeilijke taak om de winnaars te selecteren uit de vele inzendingen.
Uiteindelijk zijn de volgende winnaars uitgeroepen:
Kom tot rust: Saskia van Wissen met een betoverende foto van de zonsopgang vanaf de twaalfde etage in Meerzicht over het Stadshart en Zoetermeer.
Kom in actie: Arjan Bulthuis die het plezier en energie van een surfer met op de achtergrond Snowworld perfect vastlegde.
Jouw stad: Peter Byzdra voor het fotograferen van de Zoetermeerse polder met uitzicht op de stad.
Publieksprijs: Arthur Winailan, met de meeste likes op zijn foto van de Burgemeester Waaijerbrug.
De winnaars ontvingen uit handen van wethouder Iedema een goedgevulde goodiebag met daarin een VVV-bon ter waarde van € 100,-. Daarnaast krijgen hun foto’s een speciale plek in de Pop-Up Expo ‘Ons Zoetermeer’, waar ze tot en met november te bewonderen zijn. Vervolgens zijn de foto's in december te zien bij de entree van Bibliotheek Zoetermeer en hangen ze in januari bij het CKC. Ook de winnaars van de tweede en derde prijs krijgen een plekje in deze reizende expositie.

Op de foto: V.l.n.r. juryleden fotograaf Sier Linthout en wethouder Jan Iedema met de winnende foto van Arjan Bulthuis. Daarnaast Saskia van Wissen, Arthur Winailan en Peter Byzdra met hun winnende foto's. Foto: Patricia Munster.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-