2012 0530006

op de foto: groep 8 van de Buut! Anouk (links) en Wouter (rechts) houden de vlag vast.

Er moet in groep 8 van de basisschool De Buut nog hard gewerkt worden aan de laatste toetsen en het eindtoneel, maar op 31 mei gaan ze naar het jeugdjournaal op het mediapark in Hilversum.

Even de pennen neer en boeken dicht, want Wouter Maessen en zijn klas gaan met juf Ellie ten Hoopen naar Hilversum. Daar is het de hele dag feest, want alle presentatoren van het jeugdjournaal staan op ze te wachten. Hoe is dit zo gekomen?

Juf Ellie wist dat er elk jaar de mogelijkheid is om één filmpje in te sturen van een leerling die graag het jeugdjournaal voor een keer wil presenteren. Toen ze opperde aan de klas reageerden zij enthousiast. Van de NOS site haalde ze de onderwerpen die voor de camera behandeld moeten worden. Van huis werd filmapparatuur en een statief meegenomen en op het smartboard werd het logo van het jeugdjournaal geprojecteerd.

Vijf kinderen presenteerden het journaal voor de camera, iets dat niet mee viel omdat klasgenoten daar allemaal graag bij wilden zijn. Uiteindelijk kwamen de beste resultaten van de opnames na schooltijd.

Per school mocht er maar één filmpje ingestuurd worden en dus moest de klas stemmen. Het werd uiteindelijk een nek-aan-nek race tussen Anouk en Wouter. De filmpjes werden via youtube grondig door de klas bekeken en uiteindelijk was het Wouter Maessen die als beste werd gekozen.

In de meivakantie werd de juf gebeld en kreeg te horen dat van de meer dan 400! inzendingen er 20 uitgekozen waren en groep 8 van De Buut was daar één van. Een geweldige prestatie! De hele klas kreeg een uitnodiging om op donderdag 1 juni naar het mediapark te komen om een kijkje achter de schermen te nemen. Daar zal veel te beleven zijn, zoals de regiewagen van binnen zien en praten met de presentatoren van het jeugdjournaal. Wouter en zijn klasgenoten krijgen daar veel informatie over wat er allemaal komt kijken bij het maken van een journaal.

Tussendoor een screentest

Tussen de bedrijven door zal Wouter een screentest krijgen. Hij kan zich daar niet op voorbereiden, want hij krijgt op het laatste moment pas te zien welke onderwerpen hij moet presenteren. Toch heeft onze stadsgenoot er vertrouwen in. Hij gaat gewoon zijn best doen en kan rekenen op de steun van de hele klas.

"Zo'n hechte klas is het zeker, wat de uitslag ook zal zijn, de klas staat achter Wouter," zo stelt juf Ellie.

Onze presentator in spee is niet de enige in de klas die wel voor de camera en de autocue wil, zeker de helft van de klas lijkt het wel wat om later ‘de baas te zijn van het journaal’.

Wij hopen zo snel mogelijk de uitslag aan u door te kunnen geven en wensen Wouter en zijn klas ontzettend veel succes.

 

Volg de link om het filmpje van Wouter Maessen te zien: wouter jeugdjournaal

Alle finalisten zien?: jeugdjournaal

-advertenties-

-goede doel-