Een groep van 30 statushouders heeft op dinsdag 7 augustus een bezoek gebracht aan brandweerkazerne Oosterheem in Zoetermeer. Deze groep is voornamelijk afkomstig uit Syrië en Eritrea, inmiddels zijn zij inwoners van Zoetermeer.

Bezoek aan Brandweer Oosterheem 7 8 2018 6

Deze groep statushouders neemt deze zomer vrijwillig deel aan de Zomerschool, georganiseerd door de gemeente Zoetermeer in samenwerking met Taalpartners. De deelnemers volgen gedurende vier weken Nederlandse les, waarin spreken en schrijven centraal staan. Elke week wordt een thema behandeld. In deze derde week is het thema “Veilig in Zoetermeer”. Wat is er dan leuker dan een bezoek aan de brandweer die mede voor de veiligheid in hun stad zorgt?

Tijdens het bezoek werd voorlichting gegeven over brandveiligheid. Naast het bespreken van de brandoorzaken werd aandacht besteed aan het belang van rookmelders, een veilige vluchtweg en alarmering. Ook was er natuurlijk ruimte om kennis te maken met de dienstdoende brandweerploeg; zij lieten de groep alle ins en outs zien van het brandweervak. De deelnemers waren na afloop enthousiast en gaven aan veel geleerd te hebben. Wie weet, meldt éen van deze cursisten zich later aan bij een wervingsactie voor nieuwe brandweermensen.

image001

 

-advertenties-

-goede doel-