stakingWoensdag 12 september was een speciale dag op basisschool de Oostwijzer uit Zoetermeer. Terwijl veel scholen de deuren dicht hielden in verband met de stakingsdag in het basisonderwijs, koos het team van de Oostwijzer unaniem voor een alternatief en ging niet staken.

Het team van de Oostwijzer staat wel achter de staking en ziet het Kabinet graag meer geld beschikbaar stellen voor het onderwijs. Maar in plaats van mee te doen met de staking heeft de school gekozen voor een ludiek alternatief.Leerlingen uit de bovenbouw hebben de les overgenomen van de leerkrachten. Die konden even rustig hun administratie doen, een kopje koffie drinken én een ludiek filmpje maken.

In het filmpje van de locatie Orion is te zien hoe de leerlingen de les overnemen maar vooral ook hoe het over 40 jaar op de Oostwijzer gaat als er niets verandert: overvolle klassen, hoogbejaarde leerkrachten waar geen opvolgers voor zijn en te weinig tijd en aandacht voor de leerlingen. Het filmpje is ook te zien op de Facebook pagina van school https://www.facebook.com/basisschool.deoostwijzerorion

-advertenties-

-goede doel-