bijlage bij persbericht 47 Kinderboekenweek 2018

Bibliotheek Zoetermeer organiseert op zaterdag 6 oktober van 10.00 tot 16.00 uur een Kinderboekenfestival in het Forum (Stadhuisplein 1). Deze feestdag, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar, vol boeken, theater en creatieve activiteiten is gratis te bezoeken.

Er is een vol en variërend programma op het podium: van 10.30 tot 11.15 vindt De Grote Kinderboekenweekshow plaats, een interactieve goochelvoorstelling waarin veel wordt gelachen! Van 12.00 tot 13.00 presenteren schrijfster Isabelle de Ridder en  illustratrice Monique Dozy hun nieuwste kinderboek ‘Waterpret’ op het podium. Wanneer je je zwemdiploma meeneemt (of een foto daarvan laat zien) maak je kans op een gesigneerd exemplaar! Van 14.00 tot 16.00 kun je in duo’s (9 t/m 11 jaar) meedoen aan de Beste Vriendenquiz, gepresenteerd door Zoetermeerder Marcel de Vrije. Wie kent elkaar het best en zijn elkaars beste vrienden?! De winnaars gaan met een stapel boeken naar huis en er is een prijs voor het koppel met de origineelste naam en/of outfit. Geef je vóór 4 oktober op bij Jorien Cohen Stuart: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Groepsbezoeken in alle bibliotheekvestigingen en Peutervoorlezen

In het Forum en de wijkvestigingen Oosterheem en Rokkeveen vinden t/m 12 oktober meer dan 60 groepsbezoeken voor de groepen 1 en 2 van basisscholen uit Zoetermeer plaats. Bibliotheekmedewerkers presenteren dan een interactief en vrolijk programma aan de hand van het prentenboek ‘Mag ik meedoen?’ van John Kelly, een van de kerntitels van deze Kinderboekenweek. Op 3 en op 10 oktober staat tijdens het Peutervoorlezen om 10.30 uur (in zowel het Forum als de wijkvestigingen Oosterheem en Rokkeveen) ook het thema Vriendschap centraal.

Overige activiteiten tijdens het Kinderboekenfestival

Naast het centrale programma op het podium kun je (doorlopend) meedoen aan andere leuke activiteiten: kinderyoga tussen de boeken, boekpromotie, schminken, photobooth, knutselen, proefjes in het E-Lab, T-shirt bedrukken met je BFF (tegen betaling) en boekverkoop in de kraam van Silvester. Let op: sommige activiteiten vinden alleen op vaste momenten plaats. Kijk voor meer informatie op de website: https://www.bibliotheek-zoetermeer.nl/

-advertenties-

-goede doel-