20181002 133668

Oud-burgemeester Van Leeuwen, ambassadeur Manohar Gangesh, wethouder Van Driel en Badri Madan leggen samen de krans

Zoetermeer heeft een bijzondere band met Mahatma Gandhi, in de wijk Rokkeveen is er zowel een straat naar hem vernoemd als een borstbeeld te bewonderen. Bij de 150e geboortedag Mahatma Gandhi (1869-1948) werd stil gestaan door een krans te leggen bij het beeld van Gandhi, op de Mahatma Gandhisingel.

20181002 133662  20181002 133674 

Vanuit Zoetermeer woonden wethouder Margreet van Driel en oud-burgemeester Luigi van Leeuwen de kranslegging bij. Voor hen was de plechtigheid extra bijzonder, omdat ze beide betrokken waren bij de plaatsing van het beeld. Na de Floriade in 1992 werd de wijk Rokkeveen aangelegd, de straten werden voor een deel vernoemd naar internationale beroemdheden. Op de Mahatma Gandhisingel werd in 2001 door toenmalig burgemeester Van Leeuwen en Margreet van Driel, directeur van Floravontuur, het beeld geplaatst van Gandhi. “Toen nog mét bril”, zo vertelde oud-burgemeester Van Leeuwen, “maar toen deze al na 1 week gestolen werd, hebben we besloten de bril niet te vervangen.”
Wethouder Van Driel: “In Zoetermeer is er een grote Indiase gemeenschap, zo waren er veel mensen die dit beeld steunden. Gandhi stond boven cultuur en ras, een groot voorbeeld voor ons met zoveel verschillende mensen in de stad”.

Ook de Counseller van de Embassy of India, Manohar Gangesh, en de initiatiefnemer voor her plaatsen van het beeld, Badri Madan, waren aanwezig bij de kranslegging en spraken de aanwezigen toe.

-advertenties-

-goede doel-