Onder de noemer 10 jaar Picasso Lyceum worden er dit lustrumjaar veel activiteiten georganiseerd. Zaterdagavond 17 november staat er een reünie op het programma. Het is alweer 10 jaar geleden dat het ‘nieuwe’ gebouw aan de Paletsingel werd betrokken.

a5Meer dan 40 jaar geschiedenis

Natuurlijk vergeet de school daarbij niet alle vorige ‘generaties’. Het huidige Picasso Lyceum kent een viertal scholen als ‘erflaters’. Wessel Gansfort College, Emmaus Mavo, Floris Balthasar Mavo en Petrus Mavo hebben ieder hun bijdrage geleverd aan het huidige Picasso Lyceum. Bedenk daarbij dat bv het Wessel Gansfort later ook onder de naam Pallas College en nog later onder die van het Stedelijk College aan de Schubertrode en de Dr. J.W. Paltelaan was gehuisvest en het is duidelijk dat het Picasso Lyceum een onderwijsgeschiedenis kent van meer dan 40 jaar.

Inmiddels zijn bijna al deze ‘historische’ schoolgebouwen verdwenen. Wat rest, afgezien van een enkele baksteen, zijn de herinneringen. Om deze herinneringen op te halen, oude bekenden weer te ontmoeten en weer bij te praten is het niet meer dan logisch om in dit lustrumjaar een reünie te organiseren.

Zaterdag 17 november: Reünie

De reünie staat gepland op zaterdag 17 november van 19.00-01.30 uur in het ‘nieuwe’ schoolgebouw van het Picasso Lyceum aan de Paletsingel 38c. Het Picasso hoopt zoveel mogelijk oud-leerlingen en oud-medewerkers uit de afgelopen 40 jaar te ontmoeten en onder het genot van een hapje en een drankje even stil te staan bij het gedeelde verleden en mooie herinneringen op te halen. Om het geheugen te helpen zijn er fotoseries te bekijken en kunnen er enkele oude films worden bekeken. Oud-leerlingen en oud-docenten worden ook in de gelegenheid gesteld om met elkaar op de foto te gaan (deze foto’s zijn later gratis te downloaden).
Mocht je nog een keer de sfeer willen proeven van een typische Picassoles dan kan dat. In twee rondes verzorgen enkele (oud-) docenten die avond een flitsles van 20 minuten. De vakken dan wel onderwerpen die worden gegeven lopen uiteen van klassieke talen (Odyssee?), via wiskunde, tot informatica (‘Iedereen liegt, behalve op Internet’). In de theateraula treden (oude) schoolbands op en in de centrale hal zal DJ Marcel voor de juiste muziek zorgen.

Voor sportieve oud-leerlingen wordt er vooraf, tussen 16.30 en 18.30, nog een sportieve volleybalmeeting georganiseerd in de sportzaal van het Picasso Lyceum. Een team van (oud-) docenten is al in training.

Aanmelden

Oud-leerlingen zijn van harte uitgenodigd om deze avond aanwezig te zijn. Je kan je vooraf aanmelden via de reüniepagina op de site van school: www.picasso-lyceum/reunie  .
De entreekosten bedragen € 7,50 (inclusief 2 consumptiemuntjes). Mocht je je liever ‘old school’ telefonisch willen opgeven dan kan dat natuurlijk ook. Conny Nederlof staat je graag te woord : 079 3471700 (maandag t/m woensdagochtend), mailen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

-advertenties-

-goede doel-