Drie wethouders hebben een memo geschreven aan de gemeenteraad waarin zij aangeven dat de nieuwjaarsduik niet bijdraagt aan doelstellingen van de gemeente en dat de 25.000 euro die het kost niet op weegt tegen de opbrengsten.

In deze memo laten wethouders Robin Paalvast, Ingeborg ter Laak en Margreet van Driel weten dat zij het evenement 'nieuwjaarsduik' hebben bekeken. Zij schrijven hierover:

"In het kader van het stellen van prioriteiten ten behoeve van financiële middelen en inzet, is ook de meerwaarde van de nieuwjaarsduik getoetst". De conclusie van de drie leden van het College is dat de meerwaarde te laag is. Het evenement wordt al tien jaar georganiseerd en brengt rond de 900 mensen op de been. De kosten zijn rond de 25.000 euro voor een evenement van 2 uur. Volgens de schrijvers van deze memo is er weinig meerwaarde voor het sportbeleid en de naamsbekendheid van Zoetermeer. In de memo staat: "Bovendien wordt de nieuwjaarsduik ook op andere plaatsen in het land georganiseerd. Daarmee zijn de publicitaire effecten op de versterking van naamsbekendheid van Zoetermeer te gering".

 

 

Alleen als anderen het evenement financieel dragen

De drie wethouders geven aan dat het evenement alleen door kan gaan als er geldschieters gevonden kunnen worden. De gemeente trekt zich terug als financier. Wanneer er één of twee andere organisaties het evenement zouden willen voortzetten, zal het college bekijken of en hoe zij dit kunnen ondersteunen. 

 

Dit jaar was de 10e editie

Aan het begin van 2018 werd de 10e editie gevierd. Zie hier de link naar het artikel over dit feestelijke moment. Het is onduidelijk of de 11e editie nog gaat komen. Vanuit de gemeente wordt de duik vanaf nu niet meer georganiseerd en het lijkt haast onmogelijk te zijn voor een externe organisatie om in deze korte tijd tot 1 januari 2019 nog alles rond de Nieuwjaarsduik te organiseren.

 

-advertenties-

-goede doel-