zoetermeerpasDe Zoetermeerpas werkt ook komend jaar nog gewoon met papieren waardecheques. Er waren plannen van de gemeente om de pas volgend jaar te digitaliseren, maar dit is uitgesteld. Dit levert een kleine vertraging met de levering van de pas en waardecheques op.

De pas, al jaren een begrip in Zoetermeer, stelt bewoners met een laag inkomen in staat om met korting lid te worden van sportorganisaties, een bibliotheek abonnement gratis af te sluiten of het goedkoper bezoeken van het Stadstheater. Dit op vertoon van de persoonlijke pas en een van de dertien papieren waardecheques.

Digitaal

Vanaf 2019 zou het hele concept digitaal worden. Het digitaliseren maakt de pas gemakkelijker, gebruikers en aanbieders kunnen dan direct online zien welke cheques (nog) beschikbaar zijn. Het blijkt echter niet mogelijk alle veranderingen dit jaar al door te voeren. 

Met het nieuws dat de digitalisering niet door kon gaan is er lichte vertraging gekomen in het behandelen van de aanvragen en het verspreiden van de pas. Voorgaande jaren kwam de pas voor de kerstdagen al binnen, maar dit jaar is het streven van de gemeente dat aanvragers de pas uiterlijk 14 januari ontvangen. De plannen om het concept te digitaliseren zijn hiermee in ieder geval een jaar uitgesteld.

Aanvragen van de pas kan dit jaar vanaf 20 december en gebeurt via een formulier op de website van de gemeente Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-