20181119 1581Als het aan burgemeester Aptroot ligt komen er geen nachtclubs meer terug in het Van Tuyllpark. Na incidenten bij nachtclubs in het park sloot burgemeester Aptroot vorige week Club Magnum voor 6 maanden. "Er is hier geen plaats voor crimineel gedrag", aldus de burgemeester.

 

De burgemeester heeft op zich geen bezwaar tegen nachthoreca, met de horeca in het Stadshart zijn nauwelijks problemen. Maar de nachtclubs in het Van Tuyllpark trekken een specifieke doelgroep die volgens de burgemeester vaker voor problemen zorgt. "Niet alleen bij ons, in Zoetermeer, maar ook in andere steden zie je dat. Hetzelfde soort horeca in Delft, Rotterdam ondervindt ook problemen". Het is voor de burgemeester duidelijk: crimineel gedrag bij horeca wordt niet getolereerd. Het Openbaar Ministerie doet nu onderzoek naar de incidenten, zoals het neerleggen van een handgranaat bij Club Magnum.

Burgemeester Aptroot: "Het is een taaie strijd waarin we natuurlijk de procedures moeten volgen. Eerst een waarschuwing, daarna een eerste maatregel en daarna pas zwaardere maatregelen. Binnenkort krijgen we wel een extra middel om te handhaven: dan kunnen we ook de exploitatievergunning van een zaak intrekken." Met de eigenaar van No Limit, die eerder al gesloten werd, zijn al afspraken gemaakt: er komt geen nachtclub meer terug. 

 

Overleg met gebruikers 

De overige gebruikers van het Van Tuyllpark, de sportverenigingen en JJMusic House, staan achter de maatregelen van de gemeente. Zij zijn blij met het overleg en de opgelegde maatregelen. Aptroot: "Onze eerste prioriteit is om het park veilig te houden. Er fietsen ook kinderen die naar hun sportclub gaan, je moet er niet aan denken dat er op zo'n moment iets mis zou gaan." In overleg met de gebruikers komt er extra cameratoezicht in het Van Tuyllpark en meer verlichting. 

-advertenties-

-goede doel-